Neem contact met ons op

Heb je vragen wat betreft onze producten of wil je een aankoop doen en wil je nog wat extra advies? Neem dan contact met ons op en we mailen u zo spoedig mogelijk terug. Via het concactformulier kunt u uw vraag inzenden. Vergeet niet de meest gestelde vragen te bekijken, wellicht staat uw vraag hier al bij. 

Meest gestelde vragen

Nee, het is een puur een andere benaming. Een e-bike is een fiets met een elektrische motor. Als de bestuurder begint met trappen, oftewel fietsen, gaat de elektrische motor werken. Deze motor biedt trapondersteuning waardoor je makkelijker en sneller vooruit gaat op een e-bike, dan op een reguliere fiets.

Een e-bike ondersteunt tijdens het fietsen door de e-bike sensoren, elektromotor en accu. De sensor is bevestigd aan de trapas. De rotatiesensor meet de pedalen van de e-bike. De trapondersteuning draait vanaf het moment dat het achterwiel een halve slag draait.  Het maakt niet uit hoeveel kracht die je op de pedalen zet, het geeft jou altijd ondersteuning. De gekozen instelling en hoe snel je fietst is afhankelijk van hoeveel ondersteuning je krijgt. Hoeveel kracht je zet en of de pedalen draaien meet de pedaalkrachtsensor. Deze sensor zorgt er ook voor dat de ondersteuning stopt als je stopt met trappen of remmen.

De accu drijft de e-bike aan en is één van de belangrijkste onderdelen van de e-bike. De soort accu bepaalt grotendeels hoeveel km’s je kunt maken (actieradius). Ook ingestelde hoeveelheid ondersteuning, het lichaamsgewicht van de bestuurder en het type wegdek waarop gefietst wordt is van invloed.

Er zijn verschillende soorten accu’s. Hoe meer km’s je wil fietsen, hoe sterker de accu moet zijn. Laat je door ons altijd goed adviseren voordat je een keuze maakt.

E-bikes heb je met verschillende motoren, namelijk: voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor. 

Welke fiets is geschikt voor jou?Voor dagelijks gebruik is een fiets met voorwielmotor geschikt. Voor lange afstanden daarentegen is een middenmotor het beste. Wil je liever hoge snelheden halen? Dan moet je voor een elektrische fiets met achterwielmotor gaan.

De eigenschappen, voordelen en nadelen de motoren verschillen per type. Vraag ons naar advies welke fiets het beste bij u past!

Je kan zoeken op categorie, merk of soort fiets. Daarna kun je heel gemakkelijk jouw favoriete fiets toevoegen aan je winkelwagen. Wil je eerst nog advies voordat je een aankoop doet? Dat kan. Neem contact met ons op.

Ja dat kan zeker! We brengen een aantal fietsen bij u thuis waar u vervolgens verschillende testritten mee kunt doen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Bas E-Bikes kan nu in samenwerking met FietsFlex een zeer gunstige fietsfinanciering aanbieden. Zodat u vrijer bent in uw keuze in het ruime aanbod. 

Met deze financiering wordt u op een verantwoordelijke manier geholpen met uw aankoop. Daarbij heeft u geen verassingen acherteraf. Vraag een offerte aan!